Παράλληλο μηχανογραφικό 2023

ΕΥΜΑΘΕΙΑ
Παράλληλο μηχανογραφικό 2023
Το φιλολογικό οικοδιδασκαλείο η «ΕΥΜΑΘΕΙΑ» θα ήθελε να υπενθυμίσει στους υποψήφιους φοιτητές της πόλης για τη δυνατότητα που τους δίνεται να σπουδάσουν και στα Δημόσια ΙΕΚ, καθώς κι ότι πιθανή αποτυχία στις Πανελλήνιες, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές.

-

Το Παράλληλο μηχανογραφικό

Το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται κατά την ίδια περίοδο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των Πανελλαδικών. Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο σας για ειδικότητες σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΟ Δήμητρα) ή τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) και αφορούν στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2023.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

- Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023

- Οι τελειόφοιτοι με απολυτήριο Λυκείου το 2023, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους.

Ποιοι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

- Όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, στην αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο.

- Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων των Α.Ε.Ι. δεν μπορούν να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023.

ΠΡΟΣΟΧΗ

- Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό.Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο Ι.Ε.Κ. στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2023-2024 στο χειμερινό εξάμηνο είναι EΔΩ: Οι ειδικότητες Γ' Εξαμήνου . Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ' εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α' εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις

- Μπορεί ένας υποψήφιος να υποβάλλει και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο και να κάνει αίτηση και το Σεπτέμβριο;

Ναι, μπορεί.

- Εάν ένας υποψήφιος εισαχθεί με το παράλληλο μηχανογραφικό σε μια ειδικότητα, μπορεί να υποβάλλει αίτηση εγγραφής και τον Σεπτέμβριο;

Ναι, μπορεί. Προσοχή: Αν είστε επιτυχών/ούσα στο παράλληλο μηχανογραφικό, θα πρέπει να εγγραφείτε, ώστε να προβείτε στην κατοχύρωση της θέσης μέσω του παράλληλου. Αν είστε επιτυχών/ούσα και με τη διαδικασία επιλογής του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιλέξετε ένα τμήμα επιτυχίας: θα πρέπει να επιλέξετε ΕΝΑ μόνο Ι.Ε.Κ. όπου θα εγγραφείτε. Πηγή: EMPLOY .

- Πώς συγκεντρώνετε μόρια;

α) Ο βαθμός του τίτλου σπουδών, ο οποίος απαιτείται για την εισαγωγή στο ΙΕΚ. Σύμφωνα με το ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020), οι τίτλοι σπουδών με τους οποίους μπορεί κάποιος να εγγραφεί είναι σε Ι.Ε.Κ. είναι:

- ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

- ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

- ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΕΝ. ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

- ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

- ΠΤΥΧΙΟ Τ.Ε.Λ. ν.1566/1985

- ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΕ Β’ ΚΥΚΛΟΥ

Τα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι τόσα όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή του κλασματικού μέρους σε δεκαδικό. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, γίνεται αναγωγή σε εικοσαβάθμια κλίμακα.

β) Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας μοριοδοτείται με πέντε (5) μόρια.

γ) Η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας μοριοδοτείται με τρία (3) μόρια.

δ) Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας μοριοδοτείται με τρία (3) μόρια.

ε) Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τη σειρά επιλογής καθορίζουν: 1) η ιδιότηταπολύτεκνου γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, 2) η ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, 3) η ιδιότητα προστάτη ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, 4) ο βαθμός του τίτλου σπουδών.

ζ) Ειδικά οι ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μπορούν να εγγράφονται στα δημόσια ΙΕΚ σε καθορισμένο ποσοστό επί της εκάστοτε καθορισμένης δυναμικότητας των τμημάτων, σύμφωνα με απόφαση των Δ.Δ.Β.Μ. και με βάση τα οριζόμενα στην Υ.Α. Δ/13074/7.6.00 (ΦΕΚ 780/23−6−2000), όπως εκάστοτε ισχύει.…»

- Πώς αποδεικνύονται τα Κοινωνικά Κριτήρια για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΔΙΕΚ;

Δείτε εδώ: Μοριοδότηση

Χρήσιμοι υπερσύνδεσμοι

Τα τμήματα ΙΕΚ - Γ' Εξάμηνο: Οι ειδκότητες Γ' Εξαμήνου

Οι ειδκότητες Δ.ΙΕΚ: Οι θέσεις και οι ειδικότητες

Η μοριοδότηση και ο τρόπος απόδειξης: ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Εκ της διευθύνσεως,

Κρεμμύδας Χαράλαμπος, κάτοχος Master στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία

Φιλολογικό Οικοδιδασκαλείο «ΕΥΜΑΘΕΙΑ»

Λυκαίου 29, Μεγαλόπολη (δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο).

τηλ. 6937765544

Instagram profile: @evmatheiaedu

Ιστοσελίδα: ΕΥΜΑΘΕΙΑ

#buttons=(Δέχομαι !) #days=(20)

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτόν. Check now
Accept !